Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Thuiswerken? Vlieg eens buiten
Thuiswerken? Vlieg eens buiten

Thuiswerken? Vlieg eens buiten

Retour

4 redenen waarom je elke dag naar buiten moet als je thuiswerkt.

EMOTIONELE VITALITEIT

Waar iedereen in het begin blij was met wat meer thuiswerk, begint het verplichte telewerken steeds meer door te wegen. Werknemers geven aan dat ze stress hebben, minder gelukkig zijn en dat hun vitaliteit weg is. Een groene omgeving doet wonderen voor je levenslust.

Bedrukt door thuiswerk

Het grote nadeel van thuiswerken is dat je een hele dag in je huis doorbrengt. Je stapt hoogstens van de keuken naar je bureau, om ’s avonds van de zetel naar het toilet en in bed te kruipen. Weet je eigenlijk wel wat voor weer het geweest is? Als je een hele dag géén groen hebt gezien, is het normaal dat je je ’s avonds bedrukt voelt. Contact met de natuur zorgt immers voor meer geluk en vermindert stress. Gedaan met dat onnatuurlijke leven!

Contact met anderen

Oké, je kunt een e-piritief doen met vrienden of een digitale koffieklets met collega’s, maar het is toch niet hetzelfde. Door de natuur in te trekken, heb je sowieso contact met anderen. De natuur bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen. Hoe vaak heb je achter je bureau een ongedwongen praatje met je buurman van drie huizen verder? Ja, dat dachten we al.

Bewegen in het groen

Huisdokters zagen de afgelopen maanden vooral mensen met rug- en nekklachten omdat hun patiënten in een verkeerde houding achter het computerscherm zitten te werken. Doorbreek je statische leven en maak elke middag een wandeling. Niet alleen is het gezond voor je fysieke vitaliteit, de natuur – wind, regen, groen – heeft een heilzame werking op je gemoed.

Creativiteit

Niets prikkelt zo de creativiteit als de buitenlucht. Het probleem dat onoplosbaar leek van achter je computerscherm ziet er na een wandeling buiten zeker minder onoverkomelijk uit. Een beekje, rivier of gracht in je buurt? Ga daar zeker eens naartoe. Rivieren worden niet voor niets levensaders genoemd: wie er naast gaat zitten, voelt de vitaliteit zo terugkeren.

Watermerk Vittel heeft zich altijd erg ingespannen om de natuur te behouden en zelfs te herstellen. Uiteraard om verantwoordelijk en duurzaam om te gaan met de bron van Vittel zelf én de daarbijhorende ecosystemen, maar ook door te investeren in alternatieven voor plastic en in te zetten op recyclage. Vittel wil ook grote stappen nemen om koolstofneutraal te worden om de klimaatverandering tegen te gaan. Zodat iedereen de heilzame werking van de natuur kan blijven ervaren.