Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Vittel-Eau-Source

In het hartje van de weelderige natuur

Voor het natuurlijk mineraalwater van Vittel® begint alles met het regenwater dat in de rijke en weelderige natuur van het bassin van Vittel neervalt. Dit is een levendige omgeving met een unieke energie waar talloze planten- en diersoorten in perfecte balans samenleven. Het water dringt langzaam in de diepe ondergrond, die het water filtert, en legt daarna een lange weg langs de kenmerkende rotsen van de regio af.

Vittel-Eau-Composition
Vittel-Eau-Composition

Legendarische reis langs de rotsen van de Vogezen

Het avontuur gaat verder in de diepte van het hydrominerale bassin van Vittel. Dit bassin heeft zijn verschillende grondwaterlagen te danken aan de breuk in de aardkorst van Vittel, een natuurlijk “geologisch incident”. Deze breuk is miljoenen jaren aan de voet van het massief van de Vogezen ontstaan.
Hier, op enkele tientallen meters diepte, komt het water in contact met het sedimentair gesteente, waardoor het op natuurlijke manier wordt verrijkt met mineralen. Op die manier krijgt het water zijn unieke kenmerken en wordt het getransformeerd tot het bekende natuurlijk mineraalwater van Vittel® Grande Source. Deze kunst vraagt heel wat tijd. Het duurt vele jaren voordat er door de druk langs de breuk op natuurlijke wijze een artesische bron ontstaat waarlangs het water krachtig naar het oppervlak spuit.
De laatste stap van zijn lange reis? De botteling aan de bron, van essentieel belang om de zuiverheid te behouden.

Vittel-Water-Calcium_0.jpg

Unieke minerale samenstelling

Natuurlijk mineraalwater is afkomstig van ondergrondse waterlagen met een unieke en constante samenstelling aan minerale zouten. Tijdens de lange weg die het water aflegt en dankzij de filtering door de rotsten wordt het water verrijkt met een unieke combinatie van mineralen. Op die manier krijgt het water een eigen identiteit en smaak, als ware het een vingerafdruk van het gebied waaruit het afkomstig is.

Tijdens zijn reis langs de rotsen van de Vogezen wordt het natuurlijk mineraalwater van Vittel® verrijkt met essentiële mineralen voor het menselijke lichaam. Daarom is dit het ideale water om u te hydrateren doorheen de dag!
Wist u dat? Als u 1 liter natuurlijk mineraalwater van Vittel® per dag drinkt, krijgt uw lichaam 240 mg calcium per dag binnen. Dit stemt overeen met 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid*.

Vittel-composition-vitalite
Vittel-composition-vitalite

Natuurlijke bron van vitaliteit

Het natuurlijk mineraalwater van Vittel® is al duizenden jaren een natuurlijke bron van vitaliteit die het lichaam en de geest verfrist bij elke slok. Het water nodigt ons uit om ten volle te genieten van elk moment!

Kent u alle voordelen van water voor het lichaam? Het hydrateert de weefsels, reguleert de lichaamstemperatuur, transporteert voedingsstoffen, zuurstof en voert afvalstoffen af… Het lichaam scheidt continu water af en vernieuwt 60% van al het water waaruit het bestaat! En dat is precies waarom hydratatie zo belangrijk is: eten en drinken (ook voedingsmiddelen bevatten water!) zijn natuurlijke reflexen die het verlies aan water opvangen. Ieder van ons verliest namelijk bijna 2,5 liter water per dag… En dat is nog veel meer bij fysieke activiteiten of hoge temperaturen!
Water is de enige onmisbare drank voor ons lichaam en leent zich daarom perfect voor de dagelijkse hydratatie van zowel volwassenen (1,5 liter per dag) als kinderen (1,1 liter per dag).

VITTEL, water naar ieders wens

Eau minerale naturelle

NATUURLIJK MINERAALWATER VAN VITTEL®

Beschermde bron

Bodembescherming, zuiver water: het gaat ons allemaal aan!

Vittel-source-preservee-push_0.jpg

* Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische en cognitieve functies. Drink minstens 2 liter water per dag, in welke vorm dan ook.