Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
x
x

Aline

Retour

Vind de energie in jezelf tegen stress

Heb je stress door het werk? Zijn er persoonlijke projecten die je onrustig maken? Ben je gespannen door de coronaperikelen? Da’s normaal. We hebben allemaal wel eens last van stress. Ik ben bijvoorbeeld mijn thesis aan het schrijven, en dat bezorgt mij enorm veel stress! Maar door te sporten en goed te luisteren naar mijn lichaam, vind ik de energie om mijn stress te overwinnen en kalm te blijven. Wat ik precies doe in periodes van stress? Dat wil ik hier graag met jullie delen. En ik verklap ook enkele kleine tips die ik al doende heb geleerd.

Zorg voor een goede nachtrust

Nee, je hoeft zeker niet elke dag lang uit te slapen, maar voldoende slapen is echt essentieel om je batterijen op te laden. Dankzij een goede nachtrust kan je je beter concentreren op wat belangrijk is. Probeer een nieuwe dag fris te beginnen. Dat maakt een groot verschil.

Begin de dag met een leuk moment voor jezelf

Ik persoonlijk kan niet aan mijn dag beginnen zonder eerst een (korte) yogasessie te doen. Tip: neem gewoon de tijd die je hebt, ook al is het maar vijf minuten. Probeer je te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Bedoeling is dat je iets doet waardoor je je goed voelt en waardoor je je kan ontspannen. Doe iets dat je even alles doet vergeten wat je stress bezorgt! Yoga is maar één mogelijkheid. Misschien wil jij graag even gaan joggen, of een boek lezen, of iets lekkers klaarmaken? Zolang het maar een korte activiteit is die je energie geeft om de uitdagingen van de dag aan te kunnen.

Leg je telefoon even opzij

Deze methode werkt voor mij zeer goed. Door mijn telefoon uit het zicht te leggen, voel ik mij bevrijd en kan ik me beter concentreren. Continu die smartphone - of een ander scherm - checken uit vrees dat je iets zal missen, dat vergt zoveel nutteloze energie!

Maak je hoofd leeg

Het eeuwige excuus van "ik heb daar geen tijd voor" heb ik ook zeer lang gebruikt. Maar in werkelijkheid had ik wél tijd, alleen besteedde ik mijn tijd niet aan de juiste dingen. Tijdens de lunchpauze of een korte break kan je bijvoorbeeld gaan ​​wandelen in plaats van met je telefoon bezig te zijn. Al is het maar even naar de bakker gaan, of het hoekje omlopen. Geniet even van de frisse lucht, dat zal je gegarandeerd goed doen.

Even stoom afblazen

Wordt de stress je plots te veel? Moet je dringend stoom afblazen? Aarzel geen seconde! Zet muziek op, zing, dans, sport, enzovoort. Wat je ook doet, het zal je helpen om te decompresseren en opnieuw een goed humeur bezorgen!