Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
x
x

Stefaan

Retour

Toen ik de vitaliteitsbarometer invulde op VITTEL.BE kwam ik een mooie score van boven de 80% uit en eigenlijk verwonderde me dat eigenlijk niet dat ik zo hoog scoorde. Ik hoor in het dagelijks leven vaak maar “Hoe doe je het toch allemaal”.

Ik werk als verpleegkundige in verschillende sectoren, ik werk als stagedocent voor een hogeschool, heb samen met een collega een succesvolle zelfstandige praktijk thuisverpleging opgestart 5 jaar geleden, ik ondersteun triage centrums door covidtesting en werk voor een tv-station om sneltesten uit te voeren en ja daar blog ik nog bij! 😊

Het is een hele boterham en toch voel ik nergens dat het teveel is of dat ik iets beu geraak en dat is nu voor mij een belangrijke schakel in mijn vitaliteit. Het afwisselende karakter van men job, hard werken. Van hier naar daar schakelen. Heel veel prikkels, heel veel invloeden en personen komen op een dag op mij af. Maar door de afwisseling komt er geen sleur in men professionele carrière. 

Maar uiteraard heb ik ook men momenten nodig om die vitaliteit een extra boost te geven en dan ga ik naar men bureautje thuis en schrijf ik enkele blogartikelen over de niche waar ik zot fan van ben. “Het Goeie Leven”. Ondanks de woelige tijden waarin we terecht gekomen zijn sinds een dik jaar, probeer ik aan genieten niet in te boeten. 

Samen met de partner de trein nemen naar onze favoriete stad en voor de honderste keer door de straatjes van Brussel kuieren, een drankje kopen, een hapje eten op een pleintje, maar vooral die geest vrijmaken en genieten van de aanwezigheid van een dierbare rondom jou. 

Thuis krik ik men vitaliteit weer op door een uitgebreid bad te nemen. Een bruisbal, veel schuim, een relaxerende geurkaars en laat me maar soppen. Geen prikkels van werk, geen praatjes, gewoon even tot mezelf komen. Rustig genieten van het warme water geeft me echt een cocon gevoel.

In heel drukke periodes plan ik We-time in. We weten dat er weinig qualitytime zal komen in de komende weken door de drukke schema’s daarom blokkeren we steevast enkele weekends vast in onze agenda die dan ook heilig zijn! We gaan hier niet aankomen en plannen dan een staycation in eigen land in. Genoeg om tot rust te komen en van elkaars aanwezigheid te genieten.

Dat is mijn sleutel om mijn vitaliteit hoog te houden. Gewoon in alles je plezier beleven, ook in veel werken. Kan je geen plezier vinden in je werk, spring dan in het diepe. Net zoals ik enkele jaren geleden een vaste job opgaf voor zelfstandige te worden. Het invullen van je eigen agenda zo vol als jij dat wil dat is goud waard!