Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
s Avonds meer energie in 1-2-3
s Avonds meer energie in 1-2-3

s Avonds meer energie in 1-2-3

Retour

Met deze lifehacks wordt je avondroutine met kinderen een eitje/boost je de vitaliteit van het hele gezin

MENTALE VITALITEIT

Uit een onderzoek in opdracht van Vittel bij 1500 Belgen blijkt dat 52 procent op het einde van de dag nog energie heeft om eten te maken, te spelen met de kinderen of andere dingen te doen. Herkenbaar? Met deze simpele ingrepen heb je minder discussies met je kinderen en krijgt de vitaliteit van het hele gezin een boost.

Zijn je kinderen kibbelend van school gekomen?

Probeer het probleem niet meteen op te lossen maar geef hen eerst een glas water. Kinderen drinken meestal te weinig water doorheen de dag en worden prikkelbaar en boos omdat ze dorst nog niet altijd kunnen herkennen. Een bekertje Vittel is het beste medicijn tegen naschoolse discussies!

Neem je tijd.

Ja, er staat waarschijnlijk nog een boel werk op je te wachten en ja, de aardappelen moeten nog geschild worden. Maar door even te vertragen en de tijd te nemen om het moment écht te beleven met je kinderen, kan je wonderen verrichten. Een kwartier samen op de grond zitten en luisteren naar hoe hun dag was, does the trick. De aardappelen kunnen wachten.

Geef hen een keuze.

Kinderen worden gèk als je hen zegt wat ze moeten doen, zeker als ze iets anders in hun hoofd hebben. Hoe zou je zelf zijn? Dit probleem ontmijn je gemakkelijk door twee keuzes te geven. Je kinderen hebben het gevoel dat ze inspraak hebben en jij hebt geen eindeloze discussie over welke koek of fruit ze moeten eten. Belangrijk: laat je niet verleiden tot meer keuzes, want dan ben je weer vertrokken voor een onderhandelingsronde.

Wees niet te streng voor jezelf. Soms gaat het niet zoals het moet, en dan moet het maar zoals het gaat. Een avond zonder schermbeperking, takeaway laten komen of – eens het weer mag – gezellig je voeten onder tafel schuiven op restaurant is voor niemand een straf: noch voor je kind, noch voor jou. Kleine sidenote: je hebt waarschijnlijk meer zin in een glas rosé, maar voor je vitaliteit is het beter om je maaltijd te starten met een groot glas water.