Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
De ideale homeoffice planten
De ideale homeoffice planten

De ideale homeoffice planten

Retour

De 3 beste planten om in je thuisbureau te hebben

MENTALE VITALITEIT

Dat natuur een positieve invloed heeft op je humeur en stress vermindert, weet iedereen. Maar wat doe je als je het meeste van je dag doorbrengt achter je bureau? De natuur naar binnen halen uiteraard! Dit zijn de beste planten om je vitaliteit ook binnenshuis op peil te houden.

De vrouwentong

Vroeger vonden we de sanseveria vooral op vensterbanken van oude dametjes, maar sinds enkele jaren heeft de onverwoestbare kamerplant haar stoffige imago van zich afgeworpen. Op een bureau is het ideaal omdat de vrouwentong niet alleen altijd groen is, maar ook nog eens een luchtzuiverende werking heeft. Hip, trendy én gezond!

De parapluplant

De voeten van de parapluplant moeten altijd vochtig zijn, dus je kunt deze plant nooit te veel water geven. Ideaal voor op het bureau! Het riet is meestal prachtig groen en als er stengels zijn die je minder mooi vindt, kun je die onverbiddelijk wegknippen. Ook de bruine punten aan een blad mag je gewoon verwijderen. Deze plant vraagt weinig onderhoud en verhoogt de luchtvochtigheid in de ruimte waar hij staat.

De flamingoplant

Voor wie houdt van kleur (en vrolijke namen) is de flamingoplant een aanrader. De plant, met de officiële naam Anthurium, komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en groeit daar in een vochtig regenwoud. Houd de luchtvochtigheid in je bureau dus niet alleen voor jezelf op peil, maar ook voor je nieuwe collega. De kleurenpracht inspireert creativiteit én de flamingoplant is gemakkelijk in onderhoud.