Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Geef ochtendhumeur geen kans
Geef ochtendhumeur geen kans

Geef ochtendhumeur geen kans

Retour

5 kleine dingen die je kan doen om zonder ochtendhumeur op te staan

MENTALE VITALITEIT

55 procent van de Belgen start de dag met een goed humeur, blijkt uit een bevraging bij 1500 landgenoten in opdracht van watermerk Vittel. Deze korte ochtendroutine geeft je vitaliteit een boost en zorgt ervoor dat je ’s ochtends je humeur redt in plaats van keldert!

Start de dag met tijd voor jezelf.

Dat extra half uur slaap is nooit zo deugddoend als het half uur dat je helemaal alleen in de keuken zit en alleen bent met je eigen gedachten.

Schrijf ‘morning pages’.

Schrijfster Julia Cameron bedacht het mediterende schrijfmoment en in tijden dat iedereen wat orde in de chaos zoekt, wint het aan populariteit. De bedoeling is dat je 3 pagina’s vol schrijft – niet meer, niet minder – met alles wat er in je opkomt. Waar je van gedroomd hebt, wat je nog moet doen of frustraties waar je nog mee rondloopt: eens het neergeschreven is, voel je je sowieso lichter.

Noteer 3 doelen van de dag.

Maak het niet te groot – met doelstellingen als ‘world domination’ ben je niets – maar net heel concreet, zoals ‘buiten lunchen vandaag’. Door die doelen al te visualiseren, zal je ze gemakkelijker halen.

Kijk rond je en wees bewust dankbaar voor wat je ziet en voelt.

Kijk door het raam en geniet van een prachtige zonsopgang. Voel de warmte van je kop koffie of de stof van je zachte trui. Zoek bewust de schoonheid in de dag en neem een moment om die te appreciëren: je zult merken dat je ochtendhumeur het veel moeilijker krijgt om stand te houden!

Drink.

Eén van de grootste fouten die we ’s ochtends maken, is geen water te drinken. Doorheen de nacht verlies je heel wat vocht en dehydratatie zorgt sowieso voor een zwaarder gemoed ’s ochtends. Een kop koffie mag, maar drink zeker ook voldoende water. Per dag moet je anderhalve tot twee liter water drinken om goed te functioneren. ’s Ochtends een glas Vittel drinken is de ideale routine om vitaal aan je dag te beginnen.