Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Lobke
Lobke

Lobke

Retour

Hoe doet zij het? @mamalobke stroomt van energie!

“Waar haal jij toch je energie?” Het is een vraag die mensen mij meermaals per week stellen dus er moet wel iets van aan zijn, hihi. Ondanks de rare tijden, stroomt mijn energie gigantisch de laatste maanden. Hoe dat komt? Mijn tips deel ik in deze blogpost graag met jou!

Tip 1: Zeg ja tegen energiegevers en nee tegen energievreters

Het is een gouden tip die ik ooit van mijn lifecoach kreeg maar sinds ik die consequent toepas, voel ik mij vitaler dan ooit. Vervelende zaken in je leven kosten energie en leuke dingen geven je energie, klinkt simpel toch? Ik heb er dus een punt van gemaakt om negatieve energie zoveel mogelijk uit mijn leven te bannen en mij te omringen met wat mij energie geeft. Doen wat je graag doet, negatieve gedachten herkennen en ze proberen om te zetten in iets positiefs, je omringen met positivo’s en niet te veel mensen pleasen maar vooral jezelf pleasen. 

Tip 2: Zeg ja tegen een gezonde levensstijl

Gezond eten! Het is ondertussen mijn stokpaardje geworden maar het is ongelooflijk wat een gezond eetpatroon met je kan doen. Zo doe ik al een tijdje aan Intermittent Fasting (16:8) en dit combineer ik ondertussen met een op maat gemaakt voedingsplan (geen dieet!) met veel groenten en fruit, eiwitten en gezonde koolhydraten. Ik zorg dat ik niet te veel suikers eet, oppas met vetten en alcohol en dat ik voldoende water drink!
Daarnaast zorg ik er ook voor dat ik de maaltijden voor ons gezin altijd goed voorbereid aan de hand van een goed food prep plan en werk aan gezonde lucnhboxen. Hier help ik niet alleen mijzelf mee maar ook mijn gezin. Op vrijdag maak ik een weekmenu, op zaterdag haal ik de boodschappen af bij Collect & Go en op zondag doe ik aan food prepping! Dan snijd ik al groenten voor de week, voorzie ik al enkele maaltijden, maak ik soep in het groot, bak ik bananenbroodjes en bliss balls en zorg ik dat er altijd een plan is. Zo kom je minder in de verleiding om ongezonde voeding binnen te spelen. 

Tip 3: Kom uit je luie zetel en beweeg

Ook dit klinkt simpel en ik heb er jaren mee gestruggeld, maar kom uit die luie zetel en beweeg! Zelf heb ik op 1,5 jaar tijd een goede conditie opgebouwd. Ik ben gestart met lopen gecombineerd met crossfit en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het laatste anderhalf jaar mijn trainingen heb kunnen opbouwen van 0 naar 42km (!), want ja volgende week sta ik aan de start van mijn allereerste marathon. Hoe je dat ook kan doen? Stel jezelf een doel, investeer in goeie loopschoenen en begin gewoon te lopen. Tip: luister eens naar onze podcast @loopuitderatrace (www.loopuitderatrace.be) waarin ik samen met mijn loopmaatje Jade massa’s tip deel over lopen en de ratrace van het leven. Is lopen niets voor jou? Zoek dan een sport die wel bij je past. Wat dacht je van yoga? Of crossfit bijvoorbeeld? Meermaals per week ga je in groep samen zweten en werken aan je lichaam. Door te bewegen produceert je lichaam endorfines en die gelukshormonen zorgen ervoor dat je je echt goed in je vel begint te voelen en veel meer energie krijgt. Heerlijk toch?

Tip 4: Slaap en rust zijn heilig!

Als jonge mama is het niet altijd simpel om veel te slapen, been there done that! Het heeft mij enkele jaren gekost om mijn slaappatroon te herstellen na het krijgen van drie kinderen, maar sinds 1 jaar slaapt mijn jongste eindelijk door! En dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn slaap als heilig ben beginnen beschouwen. Op tijd in mijn bedje kruipen om ‘s morgens er weer fris uit te komen, doet wonderen. Af en toe een middagdutje als het kan, doe ik ook. Een klein powernapje van 20 minuten kan ervoor zorgen dat je je de rest van de dag vitaler voelt! Daarnaast probeer ik er ook voor te zorgen dat ik kan ontspannen door te lezen, podcasts te beluisteren, te kokkerellen of even te niksen enzovoort. Om de geestelijke en lichamelijk spanningen te ontladen. 

Tip 5: Rust en relax regelmatig!

Het leven bestaan niet alleen uit inspanning. Je moet daarnaast ook zorgen voor ontspanning. In de vorm van doen wat je leuk vindt. Lezen, muziek luisteren, kokkerellen, dansen, even niksen enzovoort. Om de geestelijke en lichamelijk spanningen te ontladen. Verder is het goed dat je voldoende nachtrust neemt. Niet alleen herstellen je organen zich dan, maar ook mentaal heb je het nodig om indrukken en ervaringen te verwerken.

Tip 6: Ga naar buiten

En ga wandelen! Ik ben een echte natuurmens, ik houd van buiten zijn en back to basics gaan. Geef mij een camping, een meertje en mijn lievelingsmensjes in de buurt en ik geniet 100%. Ook als ik gewoon thuis ben, maak ik er een punt van om elke dag naar buiten te gaan. Even een wandeling tijdens de lunch, een wandelmeeting of ‘s avonds een wandeling met de kinderen. Sinds wij een hondje hebben, krijg ik mijn kinderen vanzelf vooruit. 

Tip 7: Bekijk het leven door een roze bril

Ook al hakt de coronacrisis er hier serieus in, ik bekijk het leven door een zo roze mogelijke bril. Je kan constant in angst leven en denken aan alles wat er mis kan gaan maar daar los je niets mee op. Daarom heb ik heel hard gewerkt aan mijn mindset en probeer ik alles zo positief mogelijk te bekijken. Ook als je een tegenslag hebt, probeer je daar niet naar beneden door te laten halen maar denk aan wat er wel goed loopt! Wedden dat het er volgende week alweer helemaal anders uitziet?

Zelf deed ik de vitatliteitstest van Vittel en ik scoorde 87%, het bewijs dat veel bewegen, gezond eten en werken aan een positieve mindset echt helpt!