Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Gespot: dé sporthypes van ’21
Gespot: dé sporthypes van ’21

Gespot: dé sporthypes van ’21

Retour

Wandelen beu? Dit zijn de nieuwe sporthypes van 2021.

FYSIEKE VITALITEIT

Uit een bevraging in opdracht van watermerk Vittel bij 1500 Belgen blijkt dat 60 % ervan houdt om regelmatig te gaan sporten. Goed nieuws! Maar nu we elk bos en elke kronkelweg in België gezien hebben, is het tijd om nieuwe sporten te ontdekken. Misschien zijn de nieuwste trends in sportland wel iets voor jou?

Padel: een combinatie tussen squash en tennis

Het lijkt wel alsof in 2021 iedereen padel heeft ontdekt: clubs komen als paddenstoelen uit de grond en iedereen wil een padel racket aanschaffen. Maar wat is het juist? De sport is ontstaan in Zuid-Amerika en is vooral in Spanje een hype: na voetbal is padel daar de populairste sport. Padel wordt ook wel ‘tennis in een kooi’ genoemd en is een mix tussen squash en tennis. Behoorlijk vermoeiend maar – en dat is het leuke – strategie is belangrijker dan kracht. Ook als je ongeoefend bent, is padel dus een goeie sport om te starten.

Suppen: sporten op het water

Suppen is surfen voor dummies. Geen golven te bekennen bij deze sport maar wél een heerlijke manier om verschillende spiergroepen in je lichaam aan te spreken. Suppen doe je op een rivier of een meer en doe je op je eigen tempo. ‘Stand up paddling’ is trouwens vermoeiender dan het lijkt: een dag na het suppen voel je spieren waar je er geen vermoed had. Ontspannend, ideaal om van de natuur te genieten én fijn om bij te praten: je zou het wandelen op het water kunnen noemen.

Darts: move over Dancing Dimi

Sinds Dancing Dimi het televisiescherm veroverde, heeft België zijn dancemoves met evenveel liefde omarmd als zijn sport.  Darts is nu niet de sport waar je veel calorieën mee verbruikt, maar leuk is het wel. En als schaak een sport genoemd mag worden, darts zéker.

Koersen: allemaal in het klikpedaal

Sinds de coronacrisis heeft iedereen, man en vrouw, zich in een koersbroek gehesen en de koerspedalen vastgeklikt. En dat zonder enig vooruitzicht op een café! ’t Moet zijn dat de sport de moeite waard is. Vooral bij vrouwen van rond de dertig is koersen sinds 2021 een grote hype. Neem altijd een flesje Vittel mee, want met de snelheden die je al koersend haalt én de grote afstanden die je aflegt, sta je al gauw flink in het zweet. Het watermerk heeft een speciale uitvoering met een sportdop waardoor je niets van je opgebouwde snelheid hoeft te minderen om te drinken.