Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Visuel_REPT
Visuel_RPET_Mobile

Je ziet het niet, maar het verandert alles

We zijn veranderd dit jaar! Heb je niets gemerkt? Logisch, want het is niet te zien, maar het verandert alles. :-)
Onze iconische Vittel® fles heeft nog altijd dezelfde vorm. Ons natuurlijk mineraalwater nog altijd dezelfde kwaliteit. Maar sinds maart 2023 worden al onze flessen* gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal.**
En ja, dát verandert alles. Want jullie recycleren, dus wij vinden het belangrijk om de circulaire economie een duwtje in de rug te geven.
Circulaire flessen die onze impact op het milieu verkleinen. Dat is belangrijk. En het verandert alles.

* Alle formaten, inclusief de 1,5l-flessen gefabriceerd sinds maart 2023
** De fles, zonder dop en etiket.

Minder plastic

Minder plastic in onze flessen

Vittel-moins-plastique

We zullen dit ook doen voor al onze formaten. 

En minder nieuw, niet-gerecycleerd plastic
Verder hebben we ook gerecycleerd materiaal geïntegreerd in onze productieprocedures.  
> Gerecycleerd PET in onze flessen: dit plastic beschikt over dezelfde eigenschappen als zijn voorganger, maar werd al eerder gebruikt, gesorteerd, ingezameld en vervolgens getransformeerd tot nieuw herbruikbaar plastic. 
 

rpet

 

Het voordeel van gerecycleerd PET in tegenstelling tot nieuw, niet gerecycleerd PET? 

> Und recyceltes Material (PE) in unseren Folienumverpackungen: wir benutzen schon 50% recycltes Material in allen Formaten!

Vittel-tonne-recycle
Vittel-natural-bottle-alliance_0
Vittel-natural-bottle-alliance_0

Zoektocht naar alternatieven voor plastic

Ons Institute of Packaging Sciences zoekt alternatieven voor plastic met ecologisch verantwoorde verpakkingen. Daarnaast is Nestlé Waters medeoprichter van de NaturALL Bottle Alliance, in samenwerking met de Californische start-up Origin Materials, die verpakkingsoplossingen van 100% biologische oorsprong wil ontwikkelen. Dat betekent dat ze samen zoeken naar verpakkingen die afkomstig zijn van duurzame en hernieuwbare grondstoffen, zoals gebruikt karton of zaagsel. 

Een correct gesorteerde fles is een waardevolle grondstof

Sorteren is van essentieel belang. Wanneer een plastic fles op de juiste manier wordt gesorteerd, wordt ze een grondstof en is ze niet langer louter afval. Sorteren en circulaire economie zijn dus echte oplossingen. Sinds 2021 wordt 100% van onze VITTEL waters gemaakt van gerecycleerd materiaal: onze kleine en grote maten en de gewone en gearomatiseerde drankjes! Alleen de fles van 1,5 liter is momenteel gemaakt van 35% gerecycleerd plastic, maar tegen 2023 zal ze volledig verkrijgbaar zijn in rPET. Gooi ze dus helemaal in de vuilnisbak! Wist u dat men met 15 gesorteerde en gerecycleerde flessen één trui kan maken? En met 20 flessen een kussen? Zelfs één sixpack kan worden gerecycleerd tot een knuffel voor een kind en er zijn vier lege plastic flessen nodig om drie nieuwe flessen te produceren.

Ten slotte werken we samen met de organisatoren van grote internationaal gerenommeerde sportevenementen waarvan Vittel een partner is, zoals de Halve- en Marathon van Parijs en de Tour de France om te streven naar 100% inzameling van de plastic flessen die door de atleten worden geconsumeerd.

Bouchon solidaire

Vaste dop, om niet te verliezen in de natuur ! 

Vittel®-flessen hebben nu een vaste dop die niet meer loskomt*. Net zo waterdicht en stevig als de oude dop, is de vaste dop heel gemakkelijk te gebruiken. Het kan los- en weer vastgeschroefd worden zoals de oude, maar vooral niet verloren gaan in de natuur!
Deze innovatie maakt deel uit van een steeds milieuvriendelijkere aanpak om verlaten doppen in de natuur te bestrijden.

*Volgens de nieuwe Europese wetgeving

 

Vittel-reduire-impact-energetique
Vittel-reduire-impact-energetique

Energetische impact verminderen

Vittel-moins-carbone

Minder koolstof

Tussen 2011 en 2016 verminderde onze fabriek haar uitstoot van broeikasgassen met 30% per liter gefabriceerd product. 

Aangezien het transport een cruciaal element is in elke milieubewuste aanpak, ondertekenden we in 2011 ook een baanbrekende samenwerkingsovereenkomst met de Franse spoorwegmaatschappij SNCF om de voorkeur te geven aan spoorwegvervoer voor het transport van onze flessen. Momenteel wordt meer dan een derde van de flessen van Vittel® vervoerd per trein. 

En in 2017 zette Vittel® zich samen met de groep Nestlé Waters Frankrijk in voor het initiatief FRET 21. Dit is een proactief initiatief voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen die afkomstig zijn uit het goederenvervoer. Meer wagons per trein, investeringen in de eerste hybride locomotief in Frankrijk die de fabriek van Vittel® verbindt met Arles, geoptimaliseerde trajecten om de routes te bevorderen en bijgevolg de “lege” kilometers te beperken, de keuze voor vrachtwagens die rijden op aardgas... Dankzij al deze acties zullen we tegen eind 2019 bijna 500 ton CO2 besparen in het transport van de flessen van Vittel®, ofwel het equivalent van meer dan 5 miljoen kilometer die men met de wagen zou hebben afgelegd! 

vittel-energie

Minder energie

Ook het energieverbruik maakt deel uit van de strijd voor het milieubehoud die we dagelijks voeren. Zo is 100% van de elektriciteit die in de bottelfabriek van Vittel® wordt gebruikt van hernieuwbare Franse oorsprong. Dankzij de aankoop van krachtige industriële toestellen en een beter beheer van onze productieprocessen konden we de afgelopen 4 jaar ons energieverbruik verminderen met 14% voor elektriciteit en 9% voor gas. En we gaan graag nog een stapje verder! Onze ecologische energietransitie zal blijven versnellen in de komende jaren.

BESCHERMDE BRON

Bodembescherming, zuiver water: het gaat ons allemaal aan!

Push

* Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische en cognitieve functies. Drink minstens 2 liter water per dag, in welke vorm dan ook.